Fotografování v Port Restaurant – degustační večer s Marcelem Ihnančákem

dsc_1296Opětovné focení v prostorách hotelu IMOS Břeclav. Tentokrát degustační večer s vynikajícím kuchařem Marcelem Ihnančákem, který je oceněný dvěma Michaelin hvězdami a vařil nejen pro české, ale i zahraniční celebrity. Ačkoli většina mých focení probíhá v Brně, velmi rád jsem přijal nabídku zúčastnit se tohoto degustačního večera s ochutnávkou nejen vybraných pokrmů, ale i prvotřídních vín, které představil rovněž výborný sommelier Libor Nazarčuk. Restaurace byla zaplněná do posledního místa a jídlo i víno bylo výborné jak naoko, tak i na chuť.

dsc_1169Část focení se odehrávala přímo v kuchyni, kde probíhala příprava degustačního menu. Část v prostoru otevírání a degustování lahví vín a samozřejmě nejdůležitější focení probíhalo mezi hosty. Celý večer byl v duchu ochutnávky jídla a vín s doprovodným výkladem.

Asi nejnáročnější část focení byla v kuchyni, která byla vybavena množstvím kovových a lesklých ploch v podobě odsávačů nad sporáky, myčky nádobí, kovových desek stolů a taktéž elektrospotřebičů. Rovněž bylo v kuchyni daleko silnější světlo, než v restauračním sále. Musel jsem se porvat s odrazy, odlesky a v neposlední řadě stíny. Největší problém byl právě využití systémového blesku a odsávačů par nad sporáky uprostřed kuchyně, kde bylo světlo blesku na fotce stíněno a tedy osoby pod tímto odsávačem byly více ve stínu. Nakonec vhodnou kompozicí, úhlem záběru scény a trochou trpělivosti se fotky vydařily.

Fotografování v prostorech restaurace bylo příjemné a bezproblémové. Zde spíše bylo náročnější stihnout fotku v době, kdy všechny osoby v záběru mají otevřené oči a nemají nepříjemně otevřená ústa z vedení rozhovorů mezi sebou. Co nejvíce jsem se snažil vystihnout okamžik a pak vybral z více fotografií ty nejlepší.